Vi söker ny Föreståndare

Pingstkyrkan i Borås söker föreståndare

 

Pingstkyrkan i Borås är en växande församling med idag drygt 800 medlemmar. Församlingens vision är ”En förvandlad stad”, och vi vill förmedla tro, hopp och kärlek till människor i Borås genom tron på Jesus Kristus – det är Jesus som förvandlar! Vi är en församling som består av alla olika åldrar och av många olika nationaliteter. Vi har en stor barn- och ungdomsgrupp, många barnfamiljer, en stor persisktalande grupp samt många aktiva seniorer. Församlingen har ett stort socialt engagemang, bland annat genom LP-verksamheten och arbete med flyktingar. Gudstjänsten på söndagar är församlingens naturliga och främsta samlingspunkt. Läs mer om oss på www.boraspingst.se

Då vår nuvarande föreståndare närmar sig pension söker vi nu efter en föreståndare som tillsammans med oss vill fortsätta detta viktiga uppdrag i Borås. Utöver vår föreståndare har vi idag en administratör och ett team på tre unga, hängivna personer som arbetar med barn, ungdomar och unga vuxna, samt en deltid för LP-verksamheten.

 

Arbetsuppgifter

Din uppgift blir att i samarbete med församlingsledningen leda och entusiasmera församlingen och vårt team av anställda samt många hängivna volontärer i olika råd. Du kommer ha ett övergripande verksamhetsansvar och personalansvar. Du kan inte göra allting själv utan kommer samarbeta på ett nära sätt med övriga anställda.

Vår församling växer och vi är övertygade om att ännu fler människor blir en del av vår församling under de närmaste åren. Din uppgift blir att tillsammans med församlingsledningen och med Guds hjälp leda och rusta oss i denna pågående förändrings- och tillväxtprocess.

Vi ser undervisning och predikan som en självklar och viktig arbetsuppgift, liksom varmt ledarskap och engagemang i gudstjänster och andra samlingar.

 

Din profil

Vi tror att du bär på en tydlig längtan att tjäna Jesus och att du trivs i rollen som pastor och ledare i församlingstjänst. Du har bred erfarenhet av församlingsarbete, har goda ledaregenskaper och brinner för att leda människor till Jesus och att hjälpa dem att växa som hans lärjungar.

Vi tror att du tilltalas mer av att utveckla och leda framåt än att förvalta. Du tänker nytt samtidigt som du har respekt för det som varit.

Du har teologisk utbildning och ser undervisning och förkunnelse som en av dina viktigaste gåvor och uppgifter. Du ser den Helige Andes gåvor som en naturlig del av ditt och församlingens liv och vill se dessa blomma ut i församlingen.

Du får gärna ha erfarenhet av arbete med människor från andra länder och kulturer samt integration i församlingsmiljö, liksom erfarenhet av socialt arbete.

Som person tror vi att du är öppen och att du älskar människor, du tycker om att samarbeta i team och är lyssnande, har integritet och tycker om god planering och struktur. Du ser på din tjänst och på församlingslivet med ödmjukhet, långsiktighet och trofasthet.

Välkommen med CV och personligt brev till Bo-Kenneth Gustafsson (ordförande i församlingen): bkg@cdvi.se


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *