Viktig information från församlingsledningen med anledning av coronaviruset

(Uppdatering 21 augusti 2020)

Beslut har fattats av församlingsledningen om att åter börja ha en del av de fysiska gudstjänster och möten som tidigare har ställts in av smittskyddsskäl. Vilka möten framgår av kalendern på denna hemsida. Enligt dagens besked från regeringen så gäller begränsningen om max 50 personer fortfarande och särskild uppmärksamhet fästs vid att hålla ett avstånd om minst 2 meter vid sammankomsterna. Samtidigt har regeringen skickat på snabbremiss ett förslag kring reglering av offentliga sammankomster där ytterligare lättnader överväges om smittläget förbättras. Ambitionen är att det i så fall ska träda i kraft från 1 oktober 2020.

(Publicerat 27 mars 2020. Uppdaterad 22 april, 5 juni och 26 juni 2020)

Viktigt meddelande från församlingsledningen för Pingstförsamlingen Borås.

I enlighet med dagens (27/3) beslut av regeringen på rekommendation av Folkhälsomyndigheten om att begränsa offentliga samlingar till max 50 deltagande personer så har vi fattat följande beslut:

1) Vi ställer in alla offentliga gudstjänster tills vidare och åtminstone augusti månad ut. Nytt beslut om kommande månader fattas senare.
2) Vi ställer in onsdagsbönemötena tills vidare och  åtminstone juli månad ut. Nytt beslut om kommande månader fattas senare.
3) Det kan komma nya beslut och direktiv från regering och myndigheter med kort varsel så håll ögonen öppna för förändringar i vårt program. Du hittar de senaste uppdateringarna i kalendern på vår hemsidahttp://boraspingst.se/kalender/

Söndagens gudstjänst med predikan, sång och musik går, trots att det offentliga mötet är inställt, att lyssna till livenärradion Radio Borås 92,5 MHz och kl 11.00 på webbradio via länken http://borasnarradio.se/player/. Sändningen går i repris på Radio Borås 92,5 MHz samma kväll kl 19.30 samt lördagen efteråt kl 12.30. Du kan också lyssna här på vår hemsida www.boraspingst.se/lyssna/(se längst upp till höger på hemsidans startsida). Vi sänder också live tv på vår YouTube-kanal ”Pingstkyrkan Borås”:

https://www.youtube.com/channel/UC4RYNOycyrb5cox2qyEoBEg

Med tanke på gudstjänster i kyrkan och den pågående coronaviruspandemin vill vi betona vikten av att du inte kommer till kyrkan om du har symtom på luftvägsinfektion. Det handlar om omsorg om vår nästa, att alltså inte föra smitta vidare. Som framgår av kalendern på denna hemsida är många aktiviteter inställda tills vidare. Vi återkommer med information om när de återupptas så snart coronaläget så medger.

(Publicerat 13 mars 2020)

Till Pingstförsamlingen i Borås och dess gudstjänstbesökare.

Med anledning av den pandemi som coronaviruset (covid-19) orsakar vill vi som församlingsledning kommunicera följande till församlingen och andra besökare:

Vi uppmanar varandra att vara förståndiga och visliga och att samtidigt inte förlamas av oro och fruktan. Jesus har ju lovat att vara med oss alla dagar till tidens slut.

Vi uppmanar varandra att följa Folkhälsomyndighetens råd och direktiv dvs att vara noga med handhygien, att inte hälsa i hand, att skapa avstånd, att hosta eller nysa i armvecket och att stanna hemma vid symtom.

Med tanke på gudstjänster i kyrkan vill vi betona vikten av att du inte kommer om du har symtom på luftvägsinfektion. Det handlar om omsorg om vår nästa, att alltså inte föra smitta vidare.

Till dig som tillhör någon riskgrupp – dvs har hög ålder eller någon sjukdom som sätter ner din motståndskraft – vill vi vädja att vara extra försiktig och rädd om dig själv! Det kanske innebär att du bör vara hemma från kyrkan under en period? Från och med nu på söndag 15 mars och en månad framöver kommer gudstjänsten i kyrkan att sändas på närradion Radio Borås 92,5 MHz samma kväll kl. 19.30 för att du som vill undvika folksamlingar ändå ska kunna få del av gudstjänsten.

Nu på söndag var tanken att vi skulle fira nattvard men efter vissa funderingar har vi beslutat att ställa in den. Likaså kommer det endast att serveras något att dricka efter gudstjänsten alltså inget fikabröd. Det kan finnas olika synpunkter på vilka åtgärder som vidtas eller inte vidtas men låt oss komma ihåg att ingen har facit i nuläget, varken experter eller någon annan. Vi kan endast försöka vara så förståndiga som möjligt så att så få som möjligt blir smittade.

Hur det ser ut nästa vecka vet vi inte, men detta är vad vi som församlingsledning rekommenderar just nu med tanke på församlingens verksamhet. Läget ändras snabbt och med stora konsekvenser både nationellt och globalt på många olika sätt.

Låt oss be om Guds ingripande i den prövning som just nu drar fram över världen! Vi är inne i en extra böneperiod som församling. Låt oss be för vårt land och folk och för situationen i världen just nu. Pingst ffs föreståndare Daniel Alm har skrivit följande bön som vi får be tillsammans: Gud grip in. Lindra nöden hos virusdrabbade. Hela folken från farsoten av Corona. Trösta dem som sörjer. Hjälp dina tjänare i vitt att hitta vaccin. Hjälp oss att hålla ut i frid. Gud, grip in! Amen.
För församlingsledningen

Urban Klintenberg
Pastor och föreståndare


1 reaktion till “Viktig information från församlingsledningen med anledning av coronaviruset”

  1. Pingstförsamlingen i Borås!
    Klar och tydlig information i en omtumlande tid också för en församling. Allt ligger i Guds hand. Guds Styrka och Välsignelse till oss alla!
    Miriam o Lars

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *