Pastorns blogg

2021-02-23

Esters bok!

Det är för en tid som denna.

Vilken förmån att i söndags att få lyssna till Pernilla Öhman som predikade om mod. Nu på söndag fortsätter vi med fasta.

Häng med! (du kan lyssna och se på gudstjänsten nedan.)

***

Är det ett ålderstecken att man tycker om att lyssna på fågelsång? Eller är det bara ett vårtecken? Oavsett så gillar jag det.

***

Träffade Sociala rådet igår kväll. Tacksam över allt arbete som man gör för människor i nöd genom Hjälpkassa och LP. Det blev en kväll med inspirerande och utmanande samtal. Blev ännu en gång påmind över församlingens gemensamma kraft och kallelse. Vi är Kristi kropp. Vilken bild.

Kristi kropp, händer och fötter, hjärta och hjärna.

Alla delar behövs.

***

Vet inte om du är som jag? Att du behöver gemenskap. Och längtar efter att se och höra lite andra människor.

Därför är jag så glad för bibelstudie och bön som gör att vi kan mötas via Zoom.

Det är så enkelt.

Man kan logga in via telefon eller dator, var som helst.

Och det stora är att se glädjen och uppleva gemenskap. Så prova och häng med.

2021-02-16

Tänk vad en sockerbit, en faktura och en ny kavaj kan berätta om dopet! I söndags handlade predikan om just det. En synlig handling som visar på allt som sker i det osynliga. Du kan lyssna och hänga med i gudstjänsten längre ner här i bloggen.

***

Semlan idag satt fint, mandelmassa eller nutella blev den stora skiljelinjen. Vad väljer du?

***

Förra veckan fick jag vittna i en rättegång om en kvinna som Migrationsverket inte trodde var kristen. Jag fick förmånen att döpa henne för några år sen och har följt henne sen dess. Det kändes stort att få vittna om henne. Har sett hennes tro och överlåtelse genom åren och blivit så uppmuntrad av hennes tro under en svår tid.

***

Nu på söndag ska vi börja en ny serie i kyrkan som vi kallar ”För en tid som denna”. Under tre söndagar ska vi studera Esters bok i Gamla Testamentet. Pratade precis med helgens predikant Pernilla Öhman från Trollhättan som är så laddad att få komma till Borås och inleda serien. Häng med på söndag 11.00 på Youtube.

***

Vill önska dig Guds rika välsignelser och glöm inte att du är älskad av Gud.

***

2021-02-09

Imorse hade vi teammöte i kyrkan. Vi bad och planerade.

Allt för att möta de behov och de utmaningar som finns omkring oss just nu.

Bönen och arbetet går hand i hand.

Tacksam att få vara med i detta gäng som gör allt man kan för att arbetet ska gå framåt under denna annorlunda tid.

***

Om några veckor kör vi igång med träffar för Unga Vuxna, det ser vi framemot.

***

Satt med på Barnpalatset i söndags med vår lilla dotter. De målade och tittade på berättelser från Bibeln. Allt på Zoom. Det är där det händer, om du inte hört det tidigare…

***

Att sen få vara med i lovsången och predikan gjorde inte dagen sämre. Underbar sång och sedan lyssna till Patrik Alperud om nattvarden gjorde gott. Du kan se gudstjänsten nedan. Ett tips är att sjunga med i sångerna, det gör något med oss.

***

Ikväll går vi in i andra kapitlet i Markusevangeliet i vår bibelstudie. Ett kapitel med fyra strider, vad är det för strider Jesus väljer och varför? Vad är värt att kämpa för? Only dead fish follow the stream.

Vi ses!

2021-02-02

Solen.

Välkommen!

***

Tacksam att under söndagen få vara med på gudstjänst via datorn. Urban Klintenberg predikade om att dela sin tro med andra. Vilken förmån!

En smittsam tro är en positiv smitta. Mer av det behöver världen. Tänk att du och jag kan sprida den.

Du kan följa med i gudstjänsten nedan.

***

Förra veckan körde vi också igång med Bibelkvällar utifrån Markus evangeliet. Det var ca 40 personer som samlades på Zoom för att studera Bibeln. Vi utgick från det första kapitlet och tänk vad snabbt 40 minuter går när man studerar Bibeln. Det var en start på något som kan bli mycket givande.

Nästa tisdag, 9 februari 19.00, är det dags för andra kapitlet i Markusevangeliet. Länk hittar du i kalendern.

***

Hade förmånen också att i veckan få luncha med vår missionsinspiratör Mika Kosonen och Timo Pellinen som är pastor i den finska Pingstförsamlingen. Att få plocka fram finskan är ett starkt hemligt vapen. Trots det rostiga språket, är jag så tacksam att få träffa kollegorna i stan, tillsammans står vi i arbetet för Guds rike.

***

TBN-studion står nu klar i kyrkan.

Vår ordförande och verksamhetsledare Bo-Kenneth Gustafsson intervjuades igår och programmet ”God morgon” sänds på torsdag 09.00. Gå in på https://www.tbnplay.se/direktsandning/videos/tbn-nordic-live eller så hittar du det på Facebook.

***

Här nedan kan du följa med i gudstjänsten från i söndags:

Gudstjänst 31 januari 2021

8 reaktioner till “Pastorns blogg”

 1. Vad roligt att du har en blogg! Nytt år, nya tider och nya sätt att kommunicera. Är sååå tacksam för
  all teknik som finns även om det är lite knepigt att lära sig det nya. Känns i alla fall att man är med och
  får deltaga.
  Guds välsignelse till dig och familjen!

 2. Tack för detta initiativ! Pastorns blogg?!. Så roligt att vi kan träffas och höras via nätet/zoom bön/youtube gudstjänster mm. Tack alla som tjänar med tid och kunskap! Var välsignade och allt gott till er /Marita

 3. Håller med Gudrun. Roligt att få följa hur arbetet fortskrider och lära känna dig och de andra som är nya i teamet som leder vår församling. Ser fram emot att få lära känna er alla live snart!

 4. Kul att följa dig genom bloggen!
  Gillar liknelsen att bönen är ratten och inte reservhjulet, så viktigt att tänka på.
  Allt gott!

 5. Nutellasemlan överträffade alla förväntningar! Vill man dessutom bli mäktigt mätt är det helt klart rätt val! Tack för en fin gudstjänst i söndags! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *