Pastorns blogg

2021-07-27

Sommarintervju – Vem är du?

Vem är du?

Jag heter Ehsan, jag föddes i Iran och har bott i Holland i 15 år. Och sedan 2018 bor jag i Sverige.

Vad gör du i sommar?

Jag har ganska mycket att göra denna sommar! Jag renoverar mitt tak, kör mitt eget lilla uthyrningsföretag i en professionell bilverkstad. Slutet på sommaren ska jag och mina fina barn tillsammans på semester.

Har du en favorit bibelvers?

Ja, Matteus evangeliet 10:16: ”Se, jag sänder er som får in bland vargar. Var därför listiga som ormar och oskyldiga som duvor.”

Vad ser du framemot?

Jag ser fram emot att vi en dag ska komma tillsammans igen! Hälsa på varandra, förlåta, respektera varandra, förstå varandras smärta och kamp. En dag då vi förstår att varje ögonblick med varandra är värdefull. Inte ta det för givet, inte tänka att det är en rättighet, utan att veta att det är ett privilegium!

Tack Ehsan och glad sommar!

2021-07-06

Vilken söndag! Genom åren har jag allt mer förstått uttrycket ”Veckans höjdpunkt.”

Coté Sirviö ledde lovsången, Elisabeth Levin ledde oss igenom gudstjänsten och jag predikade om Andens frukt, Tålamod.

När man kommer samman och när Jesus är i centrum, så sker det något i rummet. 1+1 blir mer än 2.

Våra gudstjänster är nu live, på plats. Vi sänder inte dem utan vi bjuder in till kyrkan varje söndag 11.00. Kom i god tid. Varmt välkommen!

***

Förra veckan och denna veckan är många barn på läger. Läger är något speciellt. Man får tid att träffa nya vänner och man får tid att lära känna Gud. Be gärna för våra barn och ungdomar, och våra ledare så att de får fina veckor tillsammans.

***

I lördags hade vi persisk samling i kyrkan.

I slutet på samlingen var det fritt fram att berätta om något som Gud har gjort i ens liv. Tre personer steg modigt fram och berättade och det gjorde stort intryck. En berättade om hur han upplevt Guds kärlek, en annan om hur Gud svarade på bön i en omöjlig situation och den tredje om hur Gud hjälpte henne på hennes arbetsplats.

Ja, man blir tacksam! Gud är god!

***

Under söndagarna i juli sänder vi sommarandakter från Sjöbonäs.

Här kommer söndagens andakt om tålamod. Gud välsigne dig!

2021-06-14

Äntligen kunde vi säga välkommen in.

Igår öppnades kyrkan till två gudstjänster, 11 och 13.00 och vi fick lyssna till Kevin Rydberg som predikade utifrån vårt sommartema: Ett förvandlat liv, Andens frukter. Predikan utgick från kärlek som ett verk av Gud i de troendes liv, en kärlek som är något utöver det vanliga.

Du kan följa med på gudstjänsten här nedan.

***

Nu till helgen är det dags för Nyhem. Det börjar med ungdomarnas helg och går sedan in i Nyhemsveckan. Vår ungdomspastor Ghazal Zekavat predikar under helgen, följ med på nyhemsveckan.se

***

I onsdags hade vi en fin kväll med LP-möte i kyrkan. Runt cafébord sjöng vi med i välkända sånger och jag predikade om att möta jättar i sina liv. Att som den unge David fokusera på Gud och inte på jätten Goliat. Man såg att det var efterlängtat att komma samman och många sökte förbön i slutet av kvällen.

***

Denna vecka har vi bönevecka för vårt sociala arbete och omsorgsarbete. Vi lyfter det särskilt på onsdagens bönekväll och vid söndagens gudstjänst. Jag vill uppmuntra alla att be för detta under denna vecka. Vi söker en ny medarbetare och vi vill förnya och satsa ännu mer. Vi ber om en förvandlad stad.

***

Missa inte att anmäla dig till gudstjänsterna. Länken hittar du här.

***

Nu på fredag flyttar vi upp till Borås, ett nytt kapitel börjar i våra liv. Vi säger välkomna till Sandared!

***

2021-06-08

Hyllerud var med i söndagens gudstjänst och taket lyfte. Det var sång, teater och mycket glädje!

Häng med på gudstjänsten på länken nedan.

***

Nu kan man anmäla sig till söndagens gudstjänst på vår hemsida. Vi har 50 platser 11.00 och 13.00. Vi ser framemot att få lyssna till Kevin Rydberg som inleder vårt sommartema: Ett förvandlat liv.

***

Cyklade idag till kyrkan. Är glad att vi har en el-cykel. Annars hade det blivit tufft eller i alla fall svettigt. Tänker på det med elen. Vad hade hänt om jag bara körde på i egen kraft? Jag hade tagit slut. Men med ett batteri blir det en helt annan resa. Tänker på det i mitt vanliga liv. Om jag bara kör på i egen kraft eller om jag låter Gud få vara mitt batteri, min kraftkälla. Det blir kraft i backen på ett helt annat sätt. Man får inte glömma att ladda sitt batteri. Kommer nog att tänka på det igen när jag cyklar hem i uppförsbacken ikväll.

***

Imorgon har vi sommarens sista LP-möte. Det ser jag fram emot. Att få dela min tro med mina vänner i kyrkan.

***

2021-06-01

Tack! Tack! Tack!

Ett litet ord som gör stor skillnad.

I söndags var det temat för vår gudstjänst, som du kan se här nedan.

En enkel utmaning: Vem kan du tacka idag?

***

Nu på söndag är det gudstjänst för alla åldrar. Med mycket sång och musik. Häng med på vår Youtube-sida. Hylleruds kommer och medverkar.

***

I söndags var det bad-premiär i Viaredssjön. Barnen tvekade inte, utan njöt av det svalkande doppet i den sköna värmen. Sommaren är på G! Snart kanske dags för badkrukan också?

***

Längtar du efter att komma samman med andra i kyrkan? Ja, det är vi många som gör. Och snart öppnar vi upp.

Redan nu på onsdag 19.00 är det drop-in-nattvard. Den 13 juni öppnar vi för gudstjänst 11.00 och 13.00, mer info om anmälan kommer innan dess.

Välkommen!

***

2021-05-25

Succé! Det är ordet som beskriver lördagens Öppet Hus.

Se några bilder nedan av Rebecka Hagstedst konstverk. Tacksam för alla som ställde upp med kaffeservering och värdskap, det är ju givna delar i ett öppet hus.

Tack Rebecka för din konst. Det vill vi se mer utav.

Tänk att vi alla kan bidra med det vi har fått som gåva.

***

I helgen var det också Pingst Rådslag. En oerhört inspirerande dag. Vilket driv det finns bland pingstkyrkorna i vårt land. Ledarskapet utmanar och engagerar. Allt i från sport, mission, LP, församlingsutveckling med mera fanns med under dagen. Framförallt fanns en förväntan på vad Gud gör och kommer att göra. En enkät hade även gjorts i församlingar om pandemins påverkan och svaret från den betonade gemenskapen betydelse och fokuset på hemgrupper. Ja, det är något som vi får jobba vidare med.

Föreståndaren för Pingst Daniel Alm delade också ett manifest kring sund karismatik. Mycket bra vägledning i vår arbete. Läs mer här.

***

Har du sett gudstjänsten från i söndags? Du kan se den här nedan. Emilia Hägg predikade och blev avtackad. Fantastisk sång och musik, ja häng med!

Gud välsigne dig!

2021-05-18

Vilka veckor vi har haft med temat Omstart.

I söndags predikade Frida Berntsson och Amalia Smids och som dem gjorde det. Lyssna på predikan nedan. Så bra! Mika Kosonen med team ledde sången, ja, du hör, det är bra!

***

Nu är det snart Pingst.

På lördag har vi Öppet Hus med konst av Rebecka Hagstedt och på söndag predikar Emilia Hägg. Hon avslutar sedan sin tjänst hos oss. Vi är oerhört tacksamma för allt hon har gjort och den hon är. Vi säger: välkommen tillbaka!

***

I helgen hade vi en inspirerande dag med vår församlingsledning om vår vision och dess strategi. Viktiga samtal som hjälper oss att ta rätt riktning för framtiden. Visionen är en Förvandlad stad.

En vision som ger oss hopp och motivation.

***

Samtal, samtal, samtal.

Det är förmånen och arbetet med att vara ny pastor. Man får träffa nya människor och få nya vänner.

***

Önskar dig Guds rika välsignelser och hoppas att vi kan ses till gudstjänst snart.

***

2021-05-04

Tänk vad ett ord kan betyda.

Omstart.

Det sätter igång så många goda tankar och idéer.

Kan också vara lite befriande.

Att börja på ny kula.

I söndags predikade Ghazal Zekavat om detta i vår gudstjänst, det var så bra. Lyssna på predikan nedan. Flera ungdomar från kyrkan var också med, vilket gäng!

***

Nu söker vi en pastor!

Är det du?

Läs mer på annonsen som finns på vår hemsida.

En ledare som tar ansvar för vårt sociala arbete och omsorg.

***

I helgen fick vi överta ett fint hus i Sandared. Känns bra! Med lite fix och mycket kärlek, blir det ett hem. Tacksamma till vår Gud!

***

Imorgon är vi kyrka i denna annorlunda tid igen.

18.00 kan man vara med på en bönepromenad med mindre grupper och 19.00 är det drop-in-nattvard i kyrkan. Sist vi hade nattvard var det mycket uppskattat. Det är ju Jesus vi delar. Finns det något bättre att få ge till någon annan?

***

Avslutningsvis, tveka inte att höra av dig till mig eller någon annan i kyrkan. Människor är det viktigaste för oss i kyrkan, det vill säga Du! Vi finns till för dig.

Gud välsigne dig!

2021-04-27

Kan vi ta nya tag?

Är det dags för en omstart? Vågar du?

Under några veckor har vi ett tema i vår kyrka som utgår från denna enkla men så viktiga kalibrering. En omstart!

I söndags predikade Urban Klintenberg om att se jobbet som en gåva från Gud. Se predikan nedan. I gudstjänsten fick vi lyssna till underbar sång och musik.

Nu på söndag predikar Ghazal Zekavat om att inte gömma eller gräva ner sina gåvor. Utan plocka fram dem och gör det bästa av det du har fått.

***

Nu i veckan får vi vårt nya boende i Borås, det ser vi framemot. Det blir lite målande och fixande under helgen. Och så smått börjar huset fyllas med liv och sen hoppas vi att den ska fyllas med alla de goa människor som vi träffar på. Välkommen!

***

I lördags hade vi fjärde kvällen med vår äktenskapskurs. Kvällens tema var förlåtelse. Styrkan som vi upplever i denna kurs är på vilket sätt den sätter igång samtalet. Den använder små pedagogiska knep för att få varje igelkott att öppna sig upp.

***

Tänkte avslutningsvis säga till dig att du är inte ensam.

Gud är med dig.

Varje onsdag 18.30 samlas vi till bön på Zoom. Logga in, lyssna, be, var med! Det är en verklig omstart, att formas i Guds närhet.

***

2021-04-20

Vårvärmen var efterlängtad.

Längtan är ett ganska bra ord för det som många av oss upplever.

Längtan efter att få komma samman i kyrkan igen. Längtan efter gemenskap.

Det såg vi i söndags när vi samtalade på vårt Församlingsforum. En av frågorna var: Hur har kyrkan förändrats under pandemin och hur är vi kyrka efter pandemin?

Ett fantastiskt bra samtal som gav oss mycket in i arbetet och livet som kyrka.

***

I söndags var det också start av vårt nya tema: Omstart.

Du kan följa med i gudstjänsten nedan.

Denna söndag om gåvor och nästa söndag om vårt arbete.

***

I helgen rensades volleyboll-planen på Sjöbonäs från ogräs, det var ju ett riktigt bra vårtecken!

***

Lyssnade imorse på Sebastian Staksets blogg och gästen var en av de överlevande från Estonia. Det som tog tag i mig var när han berättade om när han låg nere i det kalla vattnet och en dykare kom simmande mot honom och sa: Du är räddad. Vilken fantastisk hälsning. Det är ju kyrkans stora budskap. Du är räddad! Vilket hopp!

***

2021-04-17

När jag var ung sjöng vi en sång med strofen ”Bara goda gåvor, bara fullkomliga skänken, bara goda gåvor kommer ner ifrån Gud.”

Är det så att han kommer med gåvor som vi kan få använda?

Vi tänker oss att denna tid kan få vara en omstart, när vi får börja söka och använda de gåvor som Gud ger oss.

Bibeln kallar dessa gåvor vid olika namn. De är gåvor av nåd, inte beroende på vår prestation utan utifrån Hans godhet. Det är väl bra?!?

Så vilken är din gåva eller framförallt ska vi våga använda det som Gud har gett oss?

***

Nu på söndag börjar vårt nya tema Omstart – häng med!

***

Att fixa och förbereda är också en form av omstart, Sjöbonäs fixas från och med nu för en ny säsong. Här kan vi alla praktiskt göra en god insats. Kolla på vår hemsida för mer info.

***

Igår körde vi glasspremiär.

Du kanske tyckte att det var sent. Oavsett, gott var det och nu ser vi framemot en skön vår och sommar!

***

Imorgon kväll, söndag, har vi samtalsforum, en ny samlingsplats för samtal och delaktighet i vår kyrka. Logga in 18.00 och var med i samtalet om hur vi är kyrka under pandemin och efter pandemin.

***

I söndags var det en fantastiskt gudstjänst från vår kyrka. Häng med i den nedan och lyssna till en predikan om att släppa taget.

2021-04-06

Igår kom andra säsongen av serien The Chosen. Kan varmt rekommendera dessa skildringar om Jesus och hans lärjungar. På näthinnan har jag Petrus, när han kämpar med att få fisk hela natten, han är dödstrött och besviken. Då kommer Jesus och förändrar allt. Ja, se den.

Den finns att ladda ner på telefon och dator. Trailer finns nedan.

***

Vilken helg vi hade.

Påsk+ var överallt.

I torsdags hade vi nattvardskväll gemensamt med Korskyrkan. Unga vuxna var under fredagen och lördagen ute på stan och bjöd på kaffe. Långfredagens gudstjänst var fantastisk. Stig Bomberhult predikade, ja, du kan se allt på Youtube. I söndags var det Söndagarnas Söndag – Påskdagen. Jesus lever! Allting förändrades efter den dagen. Jesus har sista ordet.

Vad var ditt påsk+ eller vad blir ditt påsk+? För nu lever vi i påskens tid.

Blev så glad över ett arrangemang som gjordes bland ungdomar ute på stan under långfredagen. Det var bibeldrama, korv med bröd med ungdomar i epa-traktorer. Kreativt!

***

Vi fick som familj vara uppe i Borås i helgen. Var och kollade på vårt kommande hus och njöt av gemenskap och tid med varandra.

***

Ikväll fortsätter vi med Bibelstudierna, vi är i sjätte kapitlet i Markusevangeliet. Du hittar länk till Zoom i kalendern på vår hemsida. Häng med!

***

2021-03-30

Stilla veckan. Vilket fint uttryck.

Vet inte om du upplever ditt liv stilla just nu, men påskens stora berättelse handlar om en frid som vi kan få i vårt inre, en frid som förvandlar allt.

Stilla veckan – kan det också vara så att när vi stillar oss, finner vi något som vi inte upptäcker i livets snabba ekorrhjul? I Psalm 46 står det:

”Bli stilla och besinna att jag är Gud.”

***

Under denna vecka vill uppmuntra alla att göra goda handlingar, vi kallar det Påsk+. Har hört om människor som ska ge blommor till grannar och ge bort boken ”Det är inte kört” som vi har i kyrkan. Läs mer om olika idéer här.

Mikaell Kuusela bjuder också in till de som vill göra något för de som kör epa-traktor. Han har förberett där man kör runt i Borås och får se påskens berättelse. Här kan man vara med och hjälpa till. Maila Mikaell om du vill vara med och göra något gott på fredag kväll, mikaell.k@bkskola.se.

***

I söndags var det gudstjänst, jag fick förmånen att predika om hur det är att följa Jesus i denna tiden. Fantastisk sång och musik, ja, jag insåg vilka duktiga medarbetare vi har i vår kyrka. Allt från teknik, musik, tal, ljus, ja, allt samverkar till det bästa. Gudstjänsten kan du se här nedan.

***

På kvällen hade vi församlingsmöte. Vi beslutade att uppgradera kyrksal och kyrktorg under denna tid när vi inte kan ha kyrkan öppen för allmänheten. Så det blir spännande att välkomna alla sedan till kyrkan. Vi bygger kyrkan dubbelt, för det handlar ytterst om människor, men vi har också förmånen att få mötas i ett stort och fint hus. Ja, allt samverkar till det bästa.

***

Nu på torsdag är det nattvard, både digitalt och fysiskt. Man kan koppla upp sig via zoom, men man kan också till kyrkan och få bröd och vin. Läs mer i vår kalender.

***

2021-03-24

Igår kväll hade vi Bibelstudium utifrån Markus femte kapitel. Vi satt efter läsningen, studiet och samtalet och förundrades över Jesus. Han är ojämförbar. Han är som ingen annan. I en helt egen division. Bibeln blev den kvällen som en skatt vi öppnade tillsammans och fann skriften stjärna och kärna: Jesus.

***

Förra veckan möttes vi i BER – Borås ekumeniska råd. En sak som kom upp var situationen för flyktingarna i Borås pga nedläggningen av Migrationsverkets boenden. Vi står tillsammans i kyrkornas flyktingrådgivning och försöker på olika sätt att göra skillnad för dessa som sökt hjälp i vårt land. Situationen blir inte heller enklare på grund av pandemin. Mer information om arbetet finns på hemsidan – http://www.kfrboras.se/

***

Nu på söndag 18.00 har vi ordinarie administrationsmöte och församlingsmöte för medlemmar. Spännande info från missionsrådet och information om uppgraderingen av kyrksalen och foajén. Det blir bra!

***

I söndags predikade Urban Klintenberg och det var en härlig gudstjänst. Det handlar om tron i vardagen, att få höra Guds röst.

Häng med i gudstjänsten här nedan.

Blessings!

2021-03-17

I lördags var det dags, över 20 par möttes på äktenskapskursen. Vilken vacker syn att se skärmen fyllas av par som ville satsa på sin relation. Vi fick med oss några enkla och viktiga tips. Ser framemot att mötas igen om två veckor.

***

Igår fick jag förmånen att gå på en bönepromenad i vår stad. I Norrby gick vi runt och bad och plockade skräp. Helighet och renhet, det hänger ihop.

***

Såg du gudstjänsten i söndags? Adam predikade om vår Gud som är med oss mitt i vardagen. Vi fick bli överraskade av ett pris och det var härlig lovsång. Följ med i gudstjänsten här nedan.

***

Ikväll har vi årsmöte för BER – Borås ekumeniska råd. Vi ska blicka tillbaka men framförallt samtala om pingsten och advent, två möjligheter att tillsammans göra det bästa för vår stad. Ungdomarna i stadens kyrkor möts redan till helgen till K.ung. Tacksam över gott samarbete!

***

Läste en intressant artikel som handlade om hur vi i Sverige möter konflikter. Poängen var att vi i Sverige tenderar att skvallra istället för att ställa till med en scen, när det uppstår konflikter. Är det så? Att i ett välfärdssamhälle väljer man skvaller istället för bråk. Men vet du vad, vi kan välja en annan väg. Jesus visade den. Att tala gott, att tala sant och att våga vara svag.

Som troende tillhör vi ett annat rike. WWJD – What Would Jesus Do?

Om han gick i våra skor.

Gick till vårat jobb.

Bodde i mitt kvarter.

Han skulle gjort allt för förlåtelse.

***

Nu på söndag 11.00 predikar Urban Klintenberg om en talande Gud.

***

Här kan du hänga med i söndagens gudstjänst:

2021-03-09

Tänk att så många ville satsa på sitt äktenskap, på sin relation med sin kära. Över 20 par har anmält sig till kursen som startar på lördag, så kul!

Vi utgår från Alphas nya äktenskapskurs.

***

I söndags fick vi ännu en gång vara med på gudstjänst. Underbar sång och musik och Amalia Smids gjorde fantastiskt jobb som mötesledare. Tyvärr strulade tekniken vid min predikan, men budskapet var: Livet som vi längtar efter kommer ur vår bekännelse. That´s it!

Häng med på gudstjänsten nedan.

***

Tänkte under veckan på bön.

Att det finns enskild bön och gemensam bön.

Den enskilda, på något sätt alltid pågående samtalet med Gud och sen den kollektiva, samlande, kraftfulla bönen.

Varje onsdag 18.30 möts vi på Zoom för bön, det är så berikande och befriande. Att få höra flera andra be och stämma in, vi delar saker vi kan be för och andra saker som vi tackar Gud för.

Bönen är på ett sätt enkel, men märkligt nog så svår ibland att få till.

Men vi hjälper och stöttar varandra, eller hur?

***

Snart är påsken här, den blir annorlunda i år igen.
Vi kan inte samlas till stor högtid och fest.

Men jag tror att vi kan på olika sätt leva ut och visa Påskens fantastiska budskap.

Kanske det är tid för Påsk + ?

Tänk om vi kan göra något gott för någon annan. Så att påskens kors blir till det fantastiska plustecknet i vår tid.

Så vad blir ditt + ?

2021-03-02

Är det tid att fasta?

I söndags hade vi gudstjänst utifrån Esters bok, där Ester uppmanar det judiska folket att fasta. Fasta är något som återkommer i Bibeln, men när är det tid för det? Och hur gör man? Lyssna och häng med på gudstjänsten nedan. Där får du några praktiska råd i slutet på predikan.

***

Vi fick också i söndagens gudstjänst välkomna en medarbetare till församlingen: Christina ”Chrisse” Johansson. Hon ska arbeta med barn och familj. Tacksam att teamet växer och att vi kan få fortsätta utveckla vårt arbete.

Jesus sa: Be om arbetare.

Så gör vi.

Och han svarar på bön. Amen.

***

Vet inte om du sett att vi kör igång en äktenskapskurs nästa vecka. Man kan anmäla sig till lördag.

Det känns bra tajming på den.

Att man under denna tid kan investera och slipa på dessa viktiga relationer.

Förebyggande arbete är ju guld värt.

Det känns som att man kollar grunden på huset, kollar så att den står kvar, inte har börjat krackelera, eller att det är fullt med vatten i källaren. Ja, bilden kanske inte är komplett, men det ligger kanske något i den.

***

Våren är välkommen! Tänk att det är ljust redan innan 07.00. Varmt välkommen!

***

Till sist, glöm inte att du är älskad och värdefull.

En kärlek som är bevisad.

Bibeln säger: ”Men Gud bevisar sin kärlek till oss genom att Kristus dog för oss medan vi ännu var syndare.” (Romarbrevet 5:8)

En kärlek som är större än allt du bär med dig, en kärlek som ger ett nytt liv. Du kan idag be till Jesus: Jesus, tack att du älskar mig. Jag kommer till dig med mitt liv, med all min synd och skuld. Förlåt mig. Tack för att du älskar mig.

Vet du vad? Jesus hör din bön.

***

2021-02-23

Esters bok!

Det är för en tid som denna.

Vilken förmån att i söndags att få lyssna till Pernilla Öhman som predikade om mod. Nu på söndag fortsätter vi med fasta.

Häng med! (du kan lyssna och se på gudstjänsten nedan.)

***

Är det ett ålderstecken att man tycker om att lyssna på fågelsång? Eller är det bara ett vårtecken? Oavsett så gillar jag det.

***

Träffade Sociala rådet igår kväll. Tacksam över allt arbete som man gör för människor i nöd genom Hjälpkassa och LP. Det blev en kväll med inspirerande och utmanande samtal. Blev ännu en gång påmind över församlingens gemensamma kraft och kallelse. Vi är Kristi kropp. Vilken bild.

Kristi kropp, händer och fötter, hjärta och hjärna.

Alla delar behövs.

***

Vet inte om du är som jag? Att du behöver gemenskap. Och längtar efter att se och höra lite andra människor.

Därför är jag så glad för bibelstudie och bön som gör att vi kan mötas via Zoom.

Det är så enkelt.

Man kan logga in via telefon eller dator, var som helst.

Och det stora är att se glädjen och uppleva gemenskap. Så prova och häng med.

2021-02-16

Tänk vad en sockerbit, en faktura och en ny kavaj kan berätta om dopet! I söndags handlade predikan om just det. En synlig handling som visar på allt som sker i det osynliga. Du kan lyssna och hänga med i gudstjänsten längre ner här i bloggen.

***

Semlan idag satt fint, mandelmassa eller nutella blev den stora skiljelinjen. Vad väljer du?

***

Förra veckan fick jag vittna i en rättegång om en kvinna som Migrationsverket inte trodde var kristen. Jag fick förmånen att döpa henne för några år sen och har följt henne sen dess. Det kändes stort att få vittna om henne. Har sett hennes tro och överlåtelse genom åren och blivit så uppmuntrad av hennes tro under en svår tid.

***

Nu på söndag ska vi börja en ny serie i kyrkan som vi kallar ”För en tid som denna”. Under tre söndagar ska vi studera Esters bok i Gamla Testamentet. Pratade precis med helgens predikant Pernilla Öhman från Trollhättan som är så laddad att få komma till Borås och inleda serien. Häng med på söndag 11.00 på Youtube.

***

Vill önska dig Guds rika välsignelser och glöm inte att du är älskad av Gud.

***

2021-02-09

Imorse hade vi teammöte i kyrkan. Vi bad och planerade.

Allt för att möta de behov och de utmaningar som finns omkring oss just nu.

Bönen och arbetet går hand i hand.

Tacksam att få vara med i detta gäng som gör allt man kan för att arbetet ska gå framåt under denna annorlunda tid.

***

Om några veckor kör vi igång med träffar för Unga Vuxna, det ser vi framemot.

***

Satt med på Barnpalatset i söndags med vår lilla dotter. De målade och tittade på berättelser från Bibeln. Allt på Zoom. Det är där det händer, om du inte hört det tidigare…

***

Att sen få vara med i lovsången och predikan gjorde inte dagen sämre. Underbar sång och sedan lyssna till Patrik Alperud om nattvarden gjorde gott. Du kan se gudstjänsten nedan. Ett tips är att sjunga med i sångerna, det gör något med oss.

***

Ikväll går vi in i andra kapitlet i Markusevangeliet i vår bibelstudie. Ett kapitel med fyra strider, vad är det för strider Jesus väljer och varför? Vad är värt att kämpa för? Only dead fish follow the stream.

Vi ses!

2021-02-02

Solen.

Välkommen!

***

Tacksam att under söndagen få vara med på gudstjänst via datorn. Urban Klintenberg predikade om att dela sin tro med andra. Vilken förmån!

En smittsam tro är en positiv smitta. Mer av det behöver världen. Tänk att du och jag kan sprida den.

Du kan följa med i gudstjänsten nedan.

***

Förra veckan körde vi också igång med Bibelkvällar utifrån Markus evangeliet. Det var ca 40 personer som samlades på Zoom för att studera Bibeln. Vi utgick från det första kapitlet och tänk vad snabbt 40 minuter går när man studerar Bibeln. Det var en start på något som kan bli mycket givande.

Nästa tisdag, 9 februari 19.00, är det dags för andra kapitlet i Markusevangeliet. Länk hittar du i kalendern.

***

Hade förmånen också att i veckan få luncha med vår missionsinspiratör Mika Kosonen och Timo Pellinen som är pastor i den finska Pingstförsamlingen. Att få plocka fram finskan är ett starkt hemligt vapen. Trots det rostiga språket, är jag så tacksam att få träffa kollegorna i stan, tillsammans står vi i arbetet för Guds rike.

***

TBN-studion står nu klar i kyrkan.

Vår ordförande och verksamhetsledare Bo-Kenneth Gustafsson intervjuades igår och programmet ”God morgon” sänds på torsdag 09.00. Gå in på https://www.tbnplay.se/direktsandning/videos/tbn-nordic-live eller så hittar du det på Facebook.

***

Här nedan kan du följa med i gudstjänsten från i söndags:

Gudstjänst 31 januari 2021


8 reaktioner till “Pastorns blogg”

 1. Vad roligt att du har en blogg! Nytt år, nya tider och nya sätt att kommunicera. Är sååå tacksam för
  all teknik som finns även om det är lite knepigt att lära sig det nya. Känns i alla fall att man är med och
  får deltaga.
  Guds välsignelse till dig och familjen!

 2. Tack för detta initiativ! Pastorns blogg?!. Så roligt att vi kan träffas och höras via nätet/zoom bön/youtube gudstjänster mm. Tack alla som tjänar med tid och kunskap! Var välsignade och allt gott till er /Marita

 3. Håller med Gudrun. Roligt att få följa hur arbetet fortskrider och lära känna dig och de andra som är nya i teamet som leder vår församling. Ser fram emot att få lära känna er alla live snart!

 4. Kul att följa dig genom bloggen!
  Gillar liknelsen att bönen är ratten och inte reservhjulet, så viktigt att tänka på.
  Allt gott!

 5. Nutellasemlan överträffade alla förväntningar! Vill man dessutom bli mäktigt mätt är det helt klart rätt val! Tack för en fin gudstjänst i söndags! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *