Vi söker Pastor med ansvar för omsorg och socialt arbete

  • Ansvara för och vara engagerad i vårt sociala arbete.
  • Leda, inspirera och vara mentor för volontärer i arbetet med att möta människor i missbruk och psykisk ohälsa.
  • Leda och vara engagerad med volontärer i omsorgsarbetet.
  • Möta människor i själavårdande samtal.

Tjänsten är på 100% med start hösten 2021. För mer information kontakta David Sirviö, pastor och föreståndare. Tel 070-817 37 40, david.sirvio@boras.pingst.se.

Läs mer om tjänsten nedan:

Pingstkyrkan i Borås är en växande församling med drygt 800 medlemmar. Församlingens vision är ”En förvandlad stad” och vi vill förmedla tro, hopp och kärlek till människor i Borås genom tron på Jesus Kristus. Det är Jesus som förvandlar! Vi är en församling som består av alla åldrar och av många olika nationaliteter. Vi har en stor barn- och ungdomsverksamhet, många barnfamiljer, en stor persisktalande grupp samt många seniorer. Församlingen har ett stort socialt engagemang, bland annat med olika hjälpinsatser, frukostar och arbete med flyktingar. Gudstjänsten på söndagar är församlingens naturliga och främsta samlingspunkt. Läs mer om oss på www.boraspingst.se

Arbetsuppgifter

Din uppgift blir, att i samarbete med församlingsledningen, och olika råd i församlingen leda och inspirera volontärer i vårt omsorgs- och sociala arbete. Vi har en stark vision om att nå en yngre generation i vårt sociala arbete. Här har du även en given plats som kontaktperson mot kommunen med vilken vi har ett gott samarbete. Inom verksamhetsområdet finns en del utvecklade arbeten som vi gärna fortsätter med men även utrymme att starta nytt och forma om viss del av verksamheten. Du kommer att tillhöra ett engagerat team av flera församlingsanställda med olika ansvarsområden där man även stöttar och hjälper varandra.

Din profil

Vi tror att du bär på en tydlig kallelse att tjäna Jesus och att du trivs i rollen som herde. Du har erfarenhet av församlingstjänst, har goda ledaregenskaper och brinner för att föra människor till Jesus och hjälpa dem att växa som lärjungar.

Som person tror vi att du är öppen och att du älskar människor i alla olika åldrar. Du tycker om att leda, inspirera och samarbeta i team. Du är lyssnande, har integritet och tycker om god planering och struktur.

Meriterande med socionomutbildning.

Ansökan

Välkommen med CV och personligt brev till david.sirvio@boras.pingst.se. Frågor om tjänsten besvaras av David Sirviö, Pastor och föreståndare. Tel 070-817 37 40.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *