Pingstkyrkan

Pingstkyrkan i Borås

Pingstkyrkan i Borås vill finnas till för alla boråsare. Vi vill vara en plats där vanliga människor kan få lära känna Gud och få sina liv förvandlade.

Vision & mål

En förvandlad stad. Församlingens vision är en förvandlad stad där människorna präglas av tro, hopp och kärlek.

Att förmedla tro, hopp och kärlek. På samma sätt som Jesus en gång till sin omgivning förmedlade tro, hopp och kärlek har vi samma längtan som hans lärjungar idag.

Jesus förvandlar. Det centrala budskapet som församlingen vill lyfta fram är att Jesus Kristus Guds Son förlåter och förvandlar människor när vi öppnar oss för honom i bön och lydnad.

Vill du veta mer om Pingströrelsen i Sverige, klicka på länken.

Mission

Jesus sista ord till sina lärjungar var den s.k. Missionsbefallningen där han gav dem – och indirekt oss – uppdraget att sprida budskapet om honom till alla folk. Här hittar du en översikt av vår internationella mission.

Någon att prata med

Enskild själavård är inbokade samtal av återkommande karaktär. Själavårdaren ställer främst upp som en lyssnare och har omsorg om din andliga utveckling. Själavårdaren har utbildning och/eller erfarenhet av samtal och själavård.

Enskild förbön innebär ett eller flera tillfällen tillsammans med två förebedjare, en kvinna och en man. Samtal om det aktuella behovet blir en del av träffarna, men det centrala blir förbönen.

Mentor är någon att bolla livet med, som ger handfasta råd och tips. Du får träffa någon som delar med sig av sin egen livs- och yrkeserfarenhet.

Alla våra själavårdare och förebedjare har ett tystnadslöfte som innebär att de inte berättar för någon annan vad som sägs i samtalet. Man får över huvud taget inte berätta ens att ni träffas för samtal. Inte heller förebedjarens eller själavårdarens närmsta familj eller andra själavårdare kommer att få någon information om samtalen eller om att ni träffats.

Kontakta oss om du vill veta mer eller boka tid för ett första samtal.